Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ampliant l’esperit associatiu

Article de Mikel Mas Ceo de Cornelius Films, associat de ProDocs i membre de la junta de ProAnimats, publicat a l’Infoproa de dilluns 11 de març de 2019.

Vam arrencar el 2019 fent-nos de ProDocs ampliant la nostra presència a PROA, ja que com alguns sabeu, ja formàvem part de ProAnimats. Però és el que té muntar una productora en l’actual societat líquida, on un ha de tenir la cintura suficient per fer una sèrie d’animació basada en els quadres de Joan Miró, un documental experimental sobre cuineres invisibilitzades, un llargmetratge de ficció en una presó real o un western leonià en terres extremenyes. Així que, amics i amigues, no us estranyi que l’any vinent ampliem, encara més, els nostres horitzons i ens fem de ProFicció o ProTV… O fins i tot de DeviCAT. Aviso a navegantes!

Passats dos mesos d’ençà que ens vam fer de ProDocs, el balanç no pot ser més positiu. Ja hem assistit a la primera assemblea que va tenir lloc durant un dinar de germanor. I, de sobte, un flashback, ja que a ProAnimats vam acabar l’any fent l’última ordinària en el transcurs d’un bon tiberi. L’ordre del dia, capitanejat per la Clàudia Ripoll, es va succeint i no puc evitar tenir una sensació de dejavú. Segur que no és la Mar Saez la que parla? Fins que en un dels punts es proposa el que més ens agrada als productors. Celebrar, un cop al mes, una trobada anomenada “GinDocs”… Sabíeu que a ProAnimats existeixen els “Mojitos animats”?

Qüestió, que formar part de dues associacions et fa adonar de les similituds que hi ha entre una sectorial i l’altra. Ambdues volen que Televisió de Catalunya torni a exercir de motor de la indústria com ho havia fet en el passat. Ambdues desitgen que Netflix passi de ser la terra promesa a un actor rellevant dins del mercat audiovisual. I ambdues lluiten, dia a dia, perquè aquells projectes que representen (uns d’animació, els altres de documental) disposin dels màxims recursos possibles.

Per tal que cada sectorial aconsegueixi les fites anteriorment enumerades, considero que la millor formula és mantenir-nos units malgrat, en molts moments, el nostre instint ens dugui a escombrar cap a casa. Fins ara, quan anava a qualsevol trobada de les diverses sectorials de PROA, duia, inevitablement, el barret de ProAnimats. “I pels de l’animació, què?” és el nostre lema. I ara, que també formo part de ProDocs, la lògica em demanaria optar per fer meitat i meitat. Encara que potser aprofito la ben entesa per ampliar el barreter i centrar-me en una sola lluita en comú.

Mikel Mas de Cornelius Films

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix ProDocs

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PRODOCS

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.

Scroll to Top
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SEGUEIX LES NOVETATS DE L'AUDIOVISUAL

Rep al teu correu totes les novetats del sector audiovisual: convocatòries, festivals, formacions i últimes tendències