Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

AMERICAN FACTORY

Article de Sumpta Ayuso productora de JWProductions, publicat a l’Infoproa de dilluns 24 de febrer de 2020.

Un documental sobre la precarietat laboral i les diferències culturals entre dues potències, la xinesa i l’americana. Aquesta és la història que ens explica el documental que ha rebut l’Oscar d’enguany, que va guanyar també al Festival de Sundance i que va aconseguir el Gotham Award a Nova York.

És també el primer documental que Higher Ground Productions, la productora dels Obama, estrena juntament amb Netflix, amb qui ha signat una col·laboració per produir conjuntament els propers anys.

Els Obama no van a anar ni a Sundance ni als Oscars, però han estat al darrera d’aquesta producció molt discretament.

Tots recordem un exemple molt similar quan Al Gore va fer el mateix en deixar la Casa Blanca. Va produir el documental “An Inconvenient Truth”, amb el que també va guanyar un Oscar l’any 2007. I a partir d’aquí va posar en marxa una cadena de televisió per cable orientada a la gent jove.

Però tornant als Obama, és una història (la de la producció, no la del documental) reveladora. Què fem amb això? Ho analitzem? Ho critiquem? Hi ha una combinació de factors que pinta bé pel futur de les pel·lícules de no-ficció.

Gent com els Obama, que disposen de la seva fama per utilitzar-la en alguna cosa i que tenen voluntat d’influir, trien els documentals per fer-ho. I Netflix, que ha descobert el valor comercial dels documentals -perquè resulten rendibles els dòlars invertits per l’audiència aconseguida, i la marca en surt beneficiada– s’hi apunta per distribuir-ho en 195 països.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix ProDocs

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PRODOCS

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.

Scroll to Top
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SEGUEIX LES NOVETATS DE L'AUDIOVISUAL

Rep al teu correu totes les novetats del sector audiovisual: convocatòries, festivals, formacions i últimes tendències