Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

ACTUEM!

Article d'Edmon Roch productor d'Ikiru Films, publicat a l’Infoproa de dilluns 10 de febrer de 2020.

Avui hauria de parlar d’ADÚ, la pel·lícula que m’ha portat a seguir recorrent l’Àfrica negra per tercer any consecutiu després d'”El cuaderno de Sara” i “El viatge de la Marta“, i que ens està donant tanta visibilitat i un retorn tan extraordinari; avui hauria de parlar també dels Oscars, i de com s’ha reconegut l’alt nivell de l’animació espanyola amb la nominada “Klaus” i com “1917” tenia finançament ibèric. Però al final el que em surt parlar és del que porto més a dins, i és de l’Actua Cultura.

Estic cansat de veure com anem plens de dotació de talent, de teixit industrial, d’un ICEC que entén el sector i que està al nostre costat… però ens continua faltant la voluntat política, i que els seus pressupostos valorin això tan important que és la nostra cultura. És indigne que ens barallem per mig punt més i que projectes necessaris fets amb talent de casa quedin fora per la falta de dotació pressupostària o que ens n’hàgim d’anar a treballar a fora.

Si ens volem creure el nostre país, si ens volem creure una indústria audiovisual potent amb elements a comunicar, cal que la cultura passi a tenir el percentatge que demana. I encara que no ens acostem al nivell de França, Itàlia o Alemanya, no hauríem d’estar mai per sota la dignitat. Actuem plegats i fem que aquesta sigui la nostra prioritat, perquè amb la cultura no s’hi juga. I això és cosa de tots.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proficcio-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE FICCIÓ

Coneix Proficció

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROFICCIÓ

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Proficcio-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORES DE FICCIÓ

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.