Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

A.L.I.C.E. PROJECTE EUROPEU D’ANIMACIÓ

LA "LLIGA D'ANIMACIÓ PER AUGMENTAR LA COOPERACIÓ A EUROPA" ES PRESENTA EL DIJOUS 16 PER PRIMER COP A BARCELONA

Llançat oficialment l’1 d’agost de 2019, el projecte ALICE es presenta públicament a Barcelona el pròxim dijous 16 a les 12:00h. a l’SGAE de Barcelona a càrrec de PROA, Productors Audiovisuals Federats. L’objectiu del projecte és promoure la cooperació interterritorial en el sector de l’animació europea per fomentar el desenvolupament d’una indústria líder al món.

Secundat per Interreg Europa, ALICE establirà les bases pel creixement d’un ecosistema industrial que doni suport a la coproducció europea i la creació d’ocupació al sector de l’animació. L’objectiu és desenvolupar propostes que estiguin en línia amb l’Animation Plan for Europe (2017) publicat per l’European Commission i amb vista al nou Europe Creative Media Programme de la Unió Europea (2021-2027).

Durant la primera trobada el passat setembre, els socis del projecte PROA, Productors Audiovisuals Federats (Catalunya, SP), Pictanovo (Haut-de-France, FR), Wallimage (Valona, BE), Regió de Puglia (Puglia, IT), Ministry of Culture of the Slovak Republic (Bratislava, SK) i Rzeszow Regional Development Agency (Rzeszow Regional, PL), varen assenyalar la creixent importància d’optimitzar el suport financer territorial i l’intercanvi de talents “en un futur pròxim, la compatibilitat dels diferents mecanismes de suport i la circulació transfronterera de drets i talents serà fonamental per garantir el finançament dels projectes interterritorials, permetre la mobilitat i promoure la creació d’estudis europeus de primer ordre”.

Els pròxims dos anys, els socis d’ALICE intercanviaran bones pràctiques i estratègies que donaran lloc a la creació d’un Pla d’Acció que se centrarà en quatre àrees: facilitar les coproduccions, promoure el desenvolupament i la mobilitat del talent, fomentar l’esperit empresarial i crear canals de distribució innovadors. Finalment, el tercer any del projecte es dedicarà a la implementació d’aquest.

PRESENTACIÓ PÚBLICA D’ALICE:
Dia: dijous 16 de gener 2020
Hora: 12h
(!) Lloc: Espai Club Social de l’SGAE (Passeig de Colom, Barcelona)
Amb: Iván Agenjo (President de l’associació d’animació ProAnimats, vicepresident d’animación de PROA i productor de Peekaboo Animation) i Mar Sáez (project manager d’ALICE i responsable internacional de PROA).

Es prega confirmar l’assistència a comunicacio@proafed.com

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp

MÉS NOTÍCIES SOBRE proanimats

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Proanimats_logo
ASSOCIACIÓ PROFESSIONAL DE PRODUCTORS D'ANIMACIÓ

Coneix a Avant

Més informació

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.