Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
PROA insta al CAC a una rectificació per complir amb la llei del 6%

PROA, Productors Audiovisuals Federats davant xifres publicades pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), al seu informe del 2018 de verificació del compliment per part de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de les obligacions de finançament d’obres audiovisuals europees, ha decidit iniciar un recurs contra el CAC, motivat per les diferències de criteri en quant la interpretació de la Ley 7/2010, de 31 de marzo, General de la Comunicación Audiovisual.

El sector de la producció independent fa temps que manifesta al CAC una opinió diferent a l’hora de comptar aquest percentatge, pel que fa a la dotació que per llei ha d’invertir el prestador de serveis audiovisuals autonòmic de titularitat pública, pel finançament anticipat de determinades obres audiovisuals europees (un 6% dels seus ingressos anuals). L’origen d’aquest conflicte resideix al diferent criteri a l’hora de definir els “ingressos computables”, una diferència que modifica substancialment la dotació sobre la qual realitzar la base de càlcul sobre la que s’aplica el 6%.

Cal tenir en compte que la CCMA l’any 2011 va invertir en coproduccions amb el sector 16M€ i aquesta inversió s’ha anat reduint fins a 3.127.000€ en l’actualitat. Per la seva banda, la CNMC comparteix el criteri de PROA a l’hora de controlar l’obligada inversió de RTVE.

Com que fa ja alguns anys que des de PROA, Productors Audiovisuals Federats es denuncia aquesta situació i mai hi ha hagut resposta oficial, s’ha donat inici a aquest tràmit per tal d’establir un criteri comú i arribar a un acord que beneficií a tot el sector audiovisual. En aquests moments esperem que el CAC doni una resposta oficial.

La Federació insisteix en la revisió d’aquest tema, en uns moments tan fràgils pel sector audiovisual, que cada vegada compta amb menys inversió i suport institucional, és necessari que les televisions públiques autonòmiques compleixin amb la normativa i amb el seu deure de servei públic.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

últimes notícies

MÉS articles d'opinió

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
proa

ÀREA DE SOCIS

Convocatòries, ajudes i informació exclusiva per als socis de PROA

ÀREA DE SOCIS

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

vols associar-Te a proa?

Gaudiràs de l'accés a l'àrea de socis amb informació del sector audiovisual: legislació, estudis, documents de treball i ajudes.