Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

6%

PROA insta al CAC a una rectificació per complir amb la llei del 6%

PROA, Productors Audiovisuals Federats davant xifres publicades pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), al seu informe del 2018 de verificació del compliment per part de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de les obligacions de finançament d’obres audiovisuals europees, ha decidit iniciar un recurs contra el CAC, motivat per les diferències de criteri en quant la interpretació de la Ley 7/2010, de 31 de marzo, General de la Comunicación Audiovisual.

El sector de la producció independent fa temps que manifesta al CAC una opinió diferent a l’hora de comptar aquest percentatge, pel que fa a la dotació que per llei ha d’invertir el prestador de serveis audiovisuals autonòmic de titularitat pública, pel finançament anticipat de determinades obres audiovisuals europees (un 6% dels seus ingressos anuals). L’origen d’aquest conflicte resideix al diferent criteri a l’hora de definir els “ingressos computables”, una diferència que modifica substancialment la dotació sobre la qual realitzar la base de càlcul sobre la que s’aplica el 6%.

Cal tenir en compte que la CCMA l’any 2011 va invertir en coproduccions amb el sector 16M€ i aquesta inversió s’ha anat reduint fins a 3.127.000€ en l’actualitat. Per la seva banda, la CNMC comparteix el criteri de PROA a l’hora de controlar l’obligada inversió de RTVE.

Com que fa ja alguns anys que des de PROA, Productors Audiovisuals Federats es denuncia aquesta situació i mai hi ha hagut resposta oficial, s’ha donat inici a aquest tràmit per tal d’establir un criteri comú i arribar a un acord que beneficií a tot el sector audiovisual. En aquests moments esperem que el CAC doni una resposta oficial.

La Federació insisteix en la revisió d’aquest tema, en uns moments tan fràgils pel sector audiovisual, que cada vegada compta amb menys inversió i suport institucional, és necessari que les televisions públiques autonòmiques compleixin amb la normativa i amb el seu deure de servei públic.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix ProDocs

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PRODOCS

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies
Prodocs-logo
ASSOCIACIÓ DE PRODUCTORS DE DOCUMENTALS

Coneix a Avant

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.

Scroll to Top
proa-area-socis

Cercador

Busques una informació
en concret?

SEGUEIX LES NOVETATS DE L'AUDIOVISUAL

Rep al teu correu totes les novetats del sector audiovisual: convocatòries, festivals, formacions i últimes tendències