Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

15 de febrer: Data límit per activar la Taula de l’Audiovisual

El sector audiovisual reclama mesures urgents per rellançar la CCMA, incentius fiscals per a les empreses i un 10% de la producció en llengües cooficials de l’Estat

Barcelona, 26 de novembre de 2020 – Aquest matí s’ha celebrat el debat SOS Sector Audiovisual Català, organitzat per PROA, on representants polítics de totes les formacions parlamentàries i productors audiovisuals han exposat els seus arguments cara a cara. El debat, basat en el comunicat que la federació de productors va publicar fa dues setmanes, ha servit per posar de manifest l’autocrítica generalitzada dels diferents partits polítics així com la voluntat de rectificar, d’arribar a un consens, de renovar el Consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i reactivar un pla estratègic per a l’audiovisual català que eviti la fuga d’empreses i talent.

Per la seva banda, els productors audiovisuals han reclamat l’activació de la Taula de l’Audiovisual i han posat una data límit: 15 de febrer. Davant la dramàtica situació de precarietat que viu el sector, i en paraules de Raimon Masllorens president de PROA, “si el Pla Estratègic de l’Audiovisual no es tira endavant durant els pròxims mesos, a finals del 2021 ja no ens trobaran”. Els productors han demanat mesures urgents per rellançar la CCMA, el 2% del pressupost pel Departament de Cultura, incentius fiscals per a què les grans empreses del sector s’implantin a Catalunya i que la Llei General de l’Audiovisual contempli un 10% de la producció en llengües cooficials de l’Estat.

El president de PROA ha valorat la trobada com un bon punt d’inici, malgrat la sensació agredolça per la manca de concreció de les mesures plantejades pels representants polítics. Masllorens ha demanat als partits una estratègia comuna amb Madrid i que la CCMA torni a ser el motor de l’audiovisual a través d’un acord marc.

Finalment recordar que -segons dades del Departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya- el sector audiovisual format per 1.102 empreses va facturar un total de 6.700 M€ l’any 2019.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Proa-logo

som agent estratègic

Posicionem el sector audiovisual

Coneix PROA

Més informació

últimes notícies

MÉS NOTÍCIES SOBRE PROA

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

Uneix-te a PROA

Avantatges i accés a l'àrea de socis amb informació i documentació exclusiva sobre convocatòries, ajudes i legislació del sector audiovisual

Descobreix PROA

Més informació

ÚLTIMES NOTÍCIES

S'han carregat totes les notícies
No hi ha més notícies

per què formar part de proa

Si la teva productora es fa sòcia de PROA, podràs gaudir del servei de premsa, assessorament dels teus projectes, participar a les trobades per a socis i accedir a l'àrea privada per consultar documents interns, propostes, avisos i convocatòries entre d'altres.