PRODOCS ANUNCIA ELS FINALISTES A MILLOR DOCUMENTAL TELEVISIU

Després de la primera ronda de votacions entre els socis de Pro-Docs, l’associació de productors de documental presenta els quatre finalistes al 5è Premi ProDocs a Millor Documental Televisiu:

  • ELS KARAMAZOFF (A WALK ON THE SOHO YEARS). Dirigit per Juan Gamero i Carmen Rodríguez i produït per LaQuimera i Paradocs en coproducció amb TVC.
  • LAS CLOACAS DE INTERIOR. Dirigit per Jaume Roures i produït per Mediapro.
  • LATITUD 80º. Dirigit per Guille Cascante i produït per Goroka Contents en coproducció amb TVC.
  • VERITATS DE MENTIDA. Dirigit per Montserrat Besses i produït per TVC.

En aquesta darrera ronda, i fins al dia 11 de maig, els socis podran continuar amb les votacions, ara centrades en aquests quatre projectes documentals. El 16 de maig, durant la inauguració del DocsBarcelona, es farà entrega del guardó al Millor Documental Televisiu de 2017.

El guanyador del premi, a més d’endur-se el guardó, podrà gaudir d’un 40% de descompte a 16nou en lloguer de material per a la propera producció documental que faci durant l’any següent a l’obtenció del premi. A més, els projectes finalistes es podran veure durant els dies del festival a Filmin, ja que formaran part del paquet de pel·lícules del canal DocsBarcelona a la plataforma.

– Els Karamazoff

En la dècada de 1960, les fàbriques abandonades del Soho de Nova York van ser ocupades per artistes de tot el món, transformant aquest barri en l’epicentre mundial de l’experimentació artística amb el boom dels open studios, l’art conceptual, els happenings, les performances i el videoart. Els Karamazoff són un grup d’amics i artistes de Barcelona que van començar la seva carrera a Nova York a principis dels 70.

– Las cloacas de interior

Nou mesos de treball d’investigació i anàlisis sintetitzats en 80 minuts de documental i que situen per primera vegada sota el focus de l’opinió pública un entorn d’il·legalitats i corrupció al si del Ministeri de l’Interior.

– Latitud 80º

Una travessia a vela cap a la fi del món, un somni trencat, un viatge a un mateix. “Latitud 80º” ens proposa una gran expedició en veler des de Barcelona cap a l’oceà glacial Àrtic i després fins a les aigües de l’Antàrtida. És un viatge que busca respostes a les inquietuds que han motivat l’ésser humà a emprendre viatges cap a territoris desconeguts, moltes vegades per trobar-se a si mateix.

– Veritats de mentida

En què consisteix el que ara s’anomena “postveritat”? “Postveritat”,”fake news” són noves maneres de dir “mentida”, eufemismes per a un concepte ben antic. Els Serveis Informatius i “Sense ficció” han unit esforços per abordar el fenomen del qual tothom parla: la postveritat. Un tema de plena actualitat sobre les notícies falses i la manipulació de l’opinió pública que es pot fer des de les xarxes socials.